woensdag 11 juli 2012

Dag 13: Samen opruimen.

Junior heeft al anderhalve week vakantie. En in die tijd heeft ie al heel wat klusjes gedaan. Was zo onze afspraak. Wordt ie een beetje betrokken bij wat er verder thuis gaande is en zo leert ie ook nog het één en ander. Win-win situatie dus!

Vandaag ruimden we zijn lade eventjes op. Zijn lade waar de schoolspullen in liggen. Door het jaar heen ligt er niet zoveel. Jan heeft een kluisje op school en een lerares die het erg prettig vindt dat de meeste boeken op school zijn. Dus alleen de boeken die die dag nodig zijn voor het huiswerk gaan mee naar huis.

Schriften heeft Jan ook nauwelijks. Hij heeft een wat moeilijke motoriek en dus een laptop waar hij zijn werk op maakt. Dit scheelt hem echt heel veel tijd. Schrijven is gewoon te lastig.

En tóch zat de lade vast vanochtend. Jan probeerde het ding te forceren kijk maar:


Ja, hij bewoog, en dan krijg je dit soort foto's ; )

Toch lukte het hem de lade open te krijgen. En Jan zou Jan niet zijn als ie dan niet het hele ding op de tafel liet belanden. Lekker makkelijk... Zo ziet die lade er dan uit:


d'r zat een map in de weg... vandaar dat de lade eerst niet open ging...

Lade leeg, en dan komt er een prachtig retro papiertje tevoorschijn : )


wat een ruimte zit er nog in zo'n ding...

Enfin, de boel even uitgezocht. De Duitse woorden- en grammaticaboeken konden eruit. Mirte is klaar met haar VWO en Jan heeft alleen Engels en Nederlands op school. Verder nog een beetje uitgemest en gestructureerd en dan... dan krijg je zoiets!!
Eigenlijk viel het reuze mee wat er weg moest en ook hoeveel tijd we bezig waren. Toch te merken dat het grote opruimen vorige keer al plaatsvond. Ik heb meteen maar eventjes de lades van de meisjes opgeruimd. Niets weg gedaan hoor, je weet maar nooit. Hopelijk doen ze dat zelf nog even als ze weer thuis zijn...

1 opmerking:

  1. Weer fijn als zoiets gebeurd is! Juist als het laatje blijft hangen geef je het vaak al snel op. Super!

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!