dinsdag 26 juni 2012

Dag 12: Maaien, knippen en snoeien.

En dan zitten er zomaar weer 6 dagen tussen. Was eigenlijk niet de bedoeling toen ik begon met eenkastjePERDAG, maar ja... Ik ben al blij als ik momenteel er weer aan toe kom iets extra's te doen en beter zo dan dat de boel helemaal stagneert, denk ik dan maar.

Ik wás eigenlijk van plan de heggen te knippen vandaag. Op mijn andere blog schreef ik daar ook over. Eerst deed ik vanochtend wat dagelijkse klussen in huis, dat gaat nu eenmaal ook gewoon door. Vanmiddag na het eten waagde ik mij aan de elektrische heggenschaar.

Maar wat is dat ding zwaar zeg! Poeh! Mijn schouders stonden in de fik na één heg! Ding aan de kant en met de schaar verder. Na deze heg hield ik het voor gezien.

Daarvoor had ik de veldjes al gemaaid. 5 in totaal, dus daar ben je zó een half uur mee bezig. Na het knippen van de heg knipte ik de uitgebloeide bloemen van de Vrouwenmantel en van de Hosta's. Ook de druif kreeg een snoeibeurtje en de wijnbes werd ook even een kopje kleiner gemaakt. Moest wel, de tuindeur kon anders niet meer goed open.

Na al deze actie had ik een kruiwagen vol met groenafval. Ik kijk er altijd van op hoeveel er uit de tuin komt. We hebben niet voor niets 2 groencontainers, zeker geen overbodige luxe.

Helaas heb ik geen foto's gemaakt. En nu ik dit schrijf is het al schemerig, dus dat gaat 'm niet meer worden vandaag...

Ik zag gisteren dat ik er een nieuwe volger bij heb. Helaas kan ik niet zien wie, want dat stukje doet het eventjes niet op mijn blog. Nou ja, ik ben in ieder geval blij dat jullie nog steeds lezen bij mij, ondanks mijn wat minder frequente schrijf en opruimgedrag... Hopelijk tot morgen!!

2 opmerkingen:

 1. Dat er een paat dagen tussen zitten maakt niet uit..zolang je maar weer begint! Veel werk gehad vandaag dus...misschien morgen een minder intensief klusje? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Twee containers voor groenafval. Tja, die zul je zeker nodig hebben. Wij hebben er eentje, maar dan wel met een postzegeltuintje. En ook die komt wel eens vol... haha...
  Je hebt gelijk hoor, niet elke dag, maar toch wel af en toe. Beter iets dan niets, toch?
  Ik wens je een heel fijne woensdag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!