zaterdag 16 juni 2012

Dag 10: Snoeierdesnoei...

Vanmiddag had ik zomaar een tijdje over. En ik las bij een reactie op deze blog dat het toch wel allemaal heel inspirerend was. Of ik er alsjeblieft mee door wou gaan. Ja, dat was ik ook wel van plan eigenlijk, maar er gebeurde deze dagen weer zoveel om ons heen dat het allemaal weer snel in het slop raakte.

Een zieke hond, daarna een slagende dochter en toen dat achter de rug was moest mijn schoonmoeder tóch weer opgenomen worden in het ziekenhuis. Gelukkig gaat het alweer ietsje beter met haar, maar natuurlijk moet je dan toch zo nu en dan even op bezoek. En de tijd die je kwijt bent met al deze dingen, daar had ik normaal gezien een hele tuin in kunnen snoeien.

Dus vandaag ben ik daar dan maar eens mee begonnen. Een Hibiscusstruik  die vorig jaar van zijn plaats was geweest wegens het pleisterwerk van het huis vervangen had het niet zo best. Een paar takken leven er nog van, dus ik heb de hele handel kort gesnoeid. En toen... toen was ik niet meer te stoppen.

De Sering in de tuin naast ons huis. Uit model en uitgebloeid. Dus vol met bruine bloemen. Bah. Takkenschaar met behulp van Junior uitgeschoven, trap erbij en voor ik het wist zat de kliko bomvol:
Gelukkig hebben we 2 van die kliko's. De andere er ook bij gepakt en toen ik klaar was zag je dit:
Nee, deze Sering verdient niet de schoonheidsprijs, dat zie ik ook wel. Maar tóch ben ik eraan gehecht. Als het winter is hangt het ding vol met vogelsnoep en dat is vermaak voor degenen die aan de grote tafel in de tussenkamer zitten. Daar staat ie namelijk precies voor het raam. Dus Sering blijft staan waar ie staat. Ik hoop alleen dat ik 'm nog weer enigszins in vorm krijg na een drastische snoeibeurt toen de dakgoten vervangen moesten worden.

Voor nu vond ik het prima. De druif kreeg ook nog even een knipbeurtje en daarna had ik het wel weer gezien. Hier lekker op de bank met de laptop op schoot, da's ook helemaal geen straf!

1 opmerking:

  1. Zó, dat is héél wat groen in een bak. Lekker hoor dat je zo lekker bezig bent in de tuin. Zo'n doorkijkje naar buiten om de vogels te zien buitelen rond het vogelsnoep is inderdaad té leuk...

    Mijn ouders hadden vroeger een klimop voor het raam naast de openslaande deuren... elk jaar kwam er een nestje in en wij hadden gewoon life televisie in de kraamkamer... dat vergeet ik nooit meer, dat ik uren voor het raam stond op een krukje en in het nestje kon kijken...

    Nee hoor, laat die boom maar lekker staan!

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!