woensdag 18 april 2012

Dag 81: Een favoriet werkje...

Maar niet heus. Ik ben niet zo van het verstellen en knopen aannaaien. Gelukkig begrijpt Fleur dat al aardig, die pakt naald en draad en redt zich makkelijk. De rest kan het vást ook, maar ja...

Vanochtend met het klaarmaken voor school kwam Mirte er op het laatste moment nog achter dat er gisteren een knoop van haar jas viel.
Gelukkig had ze het in de gaten, want het was op station Delft. Daar ging ze meelopen op de Universiteit bij de opleiding  life sience and technology. Of  't 'm wordt, daar is ze nog niet uit. Maar ik dwaal weer eens af...

Knopen, da's meer mijn onderwerp ; ) En natuurlijk ben ik de beroerdste niet als er tijdgebrek in het spel is dus de naaidoos werd erbij gepakt en meteen maar ook even de jassen van Jan en mij...
Want daar lagen ook al tíjden knopen vanaf. Erg hè... Ik had er voor mezelf een paar bijgekocht, er was er ééntje weg. Dus zet ik 2 nieuwe achterop, dan heb ik er vanzelf één over voor voorop. En Jan was wel zo goochem geweest zijn knopen te redden. Ik had ze allemaal in een schaaltje gedaan:
Goed, daar gaan we dan. Het is hoe laat?? Check!!
En zes knopen later...
Klaar!!! Kijk maar:
't Is toch eigenlijk ook te gék voor woorden. Tijdenlang met een open jas gelopen en moet je zien hoe snel het verholpen is. Ik hád het ze gezegd, nu is dit het bewijs. Dus de volgende keer kunnen ze het mooi ....!!

8 opmerkingen:

 1. Stom is dat met zulke karweitjes he Gelukkig is het weer gefixed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. netejs hoor

  ik heb besloten om weer mee te gaan doen maar hiervoor heb ik een aparte blog aangemaakt omdat ik op mijn huidige blog toch wat commentaar kreeg enzo... je kan hem hier vinden ik zou het leuk vinden als je me terug volgt :)
  http://p365eenkastjeperdag.blogspot.com

  Liefs Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeie, Trudy en zo herkenbaar. Je kunt maanden met zo'n jas rondlopen terwijl het in een klein halfuurtje is gefikst.

  Super dat je het gedaan heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Trudy,
  Dat is met zoveel klusjes zo... Het kost bijna geen tijd en toch doe je het niet. Het zit ´m volgens mij in het opstarten van zo´n klusje. Naald en draad erbij zoeken, er even goed voor gaan zitten, leesbril erbij pakken (in mijn geval tenminste) o ja, en dan de schaar weer vergeten... Ach, als je zo af en toe toch zo'n klusje aanpakt, en er gelijk een paar meer doet, is het toch weer gedaan. Je hoeft niet voor elke knoop te gaan zitten toch?
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vaak duurt het langer om te starten dan dat de hele klus bij elkaar duurt. En als het af is voelt dat toch wel errug lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is zo herkenbaar ik heb ook gisteren pas een knoop aan een jas gemaakt die er al weken vanaf was en het is zo gebeurd Groetjes. Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, zo herkenbaar! Sterker nog de knopen van de kinderjasjes maak ik en zelf blijf mijn knoop eraf, zo suf! Het is vaak het opstarten ... maar ja dat is met alles toch. Lieve groet Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh ja, hilarisch gewoon, hier gaat het net zo!! Vandaag ook zo'n klusje, echt een jaar laten zitten en het is een klusje van helemaal niks! We hebben in de woonkamer een tak voor het raam met leuke hangdingetjes d'r aan...wil je niet weten hoe stoffig!! En die linten zijn meer crème dan wit....De boel eraf gehaald, de linten in de wasmachine...de taf goed afgestoft, de hangertjes afgestoft en 1 hartje in de verf...mijn projectje voor vandaag ;-)
  Maar eh....die knoop hè...das een goeie, ik heb er ook nog 1, ja 1tje maar, maar 't moet wel gebeuren...komt op mijn lijst dus!
  Leuk dat je even langs kwam!
  Groetjes Hilde

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!