donderdag 19 april 2012

En nu??

Op 81 dagen staat de teller. 81 Dagen van uitmesten, stofzuigen, sorteren, opruimen, wegbrengen en natuurlijk tuinieren. En ik ben zéér tevreden, kan ik je wel zeggen.


plaatje van www.

Want wat zijn er veel spullen het huis uit gegaan! Zakken met kleding naar de kledingcontainer, spullen naar de kringloop en ook de containers hier thuis werden veel vaker aan de weg gezet. Deed ik de grijze container één keer in de maand, nu was dat één keer in de veertien dagen. En ook de groene containers waren ineens veel vaker aan de beurt. Zo'n tuinopruiming brengt wat afval met zich mee!

En nu? Nu ben ik heel tevreden met mijn opgeruimde huis. Ik kan maar zo spulletjes weer vinden en het vervelende onderbuikgevoel van... dit moet eigenlijk ook nodig en dat ook... is wég. Zelfs de tuin is genieten...

Natuurlijk... klaar ben je nooit als huisvrouw. Er zit een gevaar in dat ik over een tijdje weer overnieuw moet beginnen. Daarom houd ik angstvallig in de gaten dat spullen hier in huis meteen weer op z'n plek worden gelegd. Tot soms wel irritatie van mede huisgenoten. Nou ja, het zij zo. Feit is wél dat er een stuk minder is op te ruimen. En als ik de tuin in ga is het ook om bij te houden, de grote ergernissen zijn wég!

Maar voor nu heb ik het wel zo'n beetje gehad. Ik vind het dan ook wel lastig om steeds weer een "kastje" te verzinnen en volgens mij was dat niet de bedoeling van dit blog. Nu moet ik eigenlijk eens zien hoe ik de tijd die ik heb gekregen door dit project weer in kan vullen.

Die tijd ga ik voor zover ik het nu zie invullen door eens wat creatief bezig te zijn. En lekker koken en bakken, ook niet gek. Dat zijn dan weer leuke dingen om op mijn andere blog te laten zien.

Dus als je denkt:"Goh wat schrijft ze weinig hier", klik dan even door.  Dan ontmoet ik je graag op mijn andere adres in Blogland. Graag tot ziens!!

11 opmerkingen:

 1. Hallo
  Ben even bij je komen buurten na je reactie op mijn blog. Kom zeker nog eens terug om uitgebreider te kijken..................
  Zo'n opruimproject zou ook hier handig zijn. Maar bij mij is het nog steeds zo dat als ik wat heb opgeruimd en me omdraai er alweer iets ligt.
  Nou ja de plannen heb ik al langer en na dit op jouw blog te hebben gezien weer een stapje dichterbij om het ook echt uit te voeren...............!

  Groetjes Kiek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, gewoon dóen hoor Kiek! Ik heb ervaren dat dit de beste manier is om zo´n project aan te pakken! Als je begint laat het me dan weten, ik ga je dan zéker volgen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker toch als je klaar bent. Nu alleen zorgen dat het niet weer volstroomt met onnodigheden ;)
  Was leuk om te lezen dit blog. Hoop dat je lekker ongeinspireerd blijft want dan is je huis blijkbaar ook nog netjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé? Wie wat? Klaar met opruimen? Kan dat? Ik heb er nog geen seconde mee rekening gehouden dat dat ook tot de mogelijkheden kan behoren. Zelf denk ik eerder dat ik met een lifelong project bezig ben. Ik hou er ernstig rekening mee dat ik aan 365 dagen niet genoeg heb. Eerder dat ik nog eens 365 dagen nodig heb, alleen al voor de foto's...

  In ieder geval top, dat je je opruimproject af hebt (voor nu dan, in elk geval). En dat in maar 81 dagen. Dat is wel een felicitatie waard. En wat goed dat je tijd over hebt om andere dingen te doen.

  Ik ga eens kijken naar wat er op je andere blog zoal staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supertop. Het is jouw project en jij bepaalt wanneer je klaar bent. Ik ben blij voor je. Blijf deze blog toch wel volgen, hoor, om een beetje een oogje in het zeil te houden...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wow wat goed zeg, dat je al je `kastjes` in 81 dagen hebt kunnen doen... ik moet het nog zien te halen al die hoeken pfoei.. misschien is het leuk om hier af en toe bij te houden hoe het gaat met bijhouden van de opgeruimde kastjes? of als je onverwahts een hoekje tegen komt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, natuurlijk zet ik hier nog wel eens wat op, als het tenminste relevant is voor dit onderwerp ; ) Maar dat ik nu eventjes stop, wil niet zeggen dat ik niet hartstikke benieuwd ben hoe het jullie af gaat!!!

   Verwijderen
 7. Hoi Trudy,
  Ik was begin dit jaar ook begonnen, maar dan met een kastje per week. Ik heb het 4 of 5 weken volgehouden en toen begonnen we aan een project, dus het staat weer helemaal stil. Misschien binnenkort de draad weer oppakken, maar ik beloof mezelf niets...haha...
  Jij hebt er in ieder geval een heerlijk opgeruimd huis aan over gehouden en daar ging het je natuurlijk allemaal om. Hartstikke fijn toch?
  Trudy, geniet van de creatieve dingen die je gaat doen, ik zie ze graag terug op je andere blog. En als je weer een paar kastjes gaat aanpakken, over een tijdje, lees ik gewoon weer gezellig met je mee...
  Ik wens je alvast een heel mooi weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk dat je zo lekker bij bent, dat je geen kastje meer kan verzinnen.
  Super dat je geen ergernissen tijdens het huishouden tegenkomt.
  Als je mede huisgenoten zich er aan gaan ergeren, zullen ze misschien op een gegeven moment wel de spullen gelijk op de goede plek gaan leggen.

  Fijn hoor en veel plezier met het verzinnen van nieuwe invulling met leuke hobby's of lezen of zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou, hier moet ik nog beginnen aan dat project ! Vol goede moed dan maar, hoewel de tuin al aardig is nu, dat waren inderdaad bakken vol onkruid en snoei-afval! Nu binnen nog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!