donderdag 24 november 2011

Dag 2: Het aanrechtkasje.

Leuk hoor, al zoveel volgers in 1 dag! Allemaal van harte welkom natuurlijk. Maar als je het niet erg vind, ik ga even door hoor, ik ben er nog lang niet..

Vandaag... het aanrechtkastje. Zo zag ie eruit:
Je ziet het misschien al. Beetje rommelig en er ligt ook het een en ander aan overbodige spullen in. 'k Pakte 'm uit, maakte 'm schoon en na het sorteren van de spulletjes weer in. En zo is ie nu:
Leuk toch, en dat alles in een minuut of 20 weer.Heb ik zelfs nog foto's tussendoor gemaakt van de trommeltjes die ik er ook in bewaar. Ze worden gewoon gebruikt hoor, zo werkt dat hier in huis. Er staat maar weinig echt alleen voor de sier binnen deze muren. "Had het maar niet van ons moeten zijn!" roep ik dan...

Hier en aantal trommeltjes bij elkaar:

Dit zijn mijn favorieten:


En deze is zo leuk vanwege het "verhaal":

Ik denk dat die nog bij mijn vader thuis gebruikt werd. Hij is nl. bij gebrek aan papier als briefje gebruikt. Kijk maar:
Er staat de datum op van 19-1-58 en de tekst: "kaartavond en dan de meisjesnaam van mijn moeder met het adres waar ze toen woonde. Hoe leuk!


't Heeft natuurlijk weinig met opruimen uit te staan, maar ach, ff kletsen is ook wel gezellig, toch???


P.s. ik vind het erg leuk dat ik merk dat ik door het opruimen spontaan inspiratie krijg wat ik dan weer voor m'n andere blog gebruik. Misschien morgen een schoonmaakblogje ; ))

7 opmerkingen:

 1. Hoi Trudy,

  Goed gedaan! Ziet er weer fris en opgeruimd uit.
  Bijzonder dat doosje met het briefje op de achterkant. Een doosje met een verhaal.

  Groet van Nelleke (kastje per dag)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Trudy,
  Je doet het echt, al twee dagen een kastje per dag. Niet dat ik aan je twijfelde, maar ik was toch erg benieuwd. Ik ben net thuis uit mijn werk en moest toch even bij je kijken hoor...
  Dit kastje ziet er weer spic en span uit...
  Wat zal morgen brengen?
  In ieder geval wens ik je alvast een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat het "project" goed loopt!
  Succes verder!
  En wat een leuke trommeltjes en dat van je vader: GEWELDIG!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eigenlijk is het simpel, gewoon opruimen, maar om zover te komen moet ik eerst in gang komen. Maak liever foto's en bewerk ze. Maar goed, als je in een opgeruimd huis leeft, dan is het ook opgeruuimd in je hoofd. Oja, ik heb nog een grote strijk op me wachten. Ben benieuwd wanneer ik die aanpak. Shirtje voor shirtje of alles in een keer?
  Prachtig zo'n verhaal van zo'n trommel. Eigenlijk zou iemand dit soort verhalen moeten verzamelen en bundelen in een boekje. Zo veel herkenning!
  groetjes, Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is een heel goed systeem denk ik. Ik doe niet met je mee, omdat ik met een mega-klus bezig ben (eigenlijk hoor ik dit nu niet te typen), je ziet er vast nog wel iets van. En ik heb te veel te drukke dagen.
  Maar eigenlijk doe ik mijn keuken ook altijd zo: een kastje of lade per dag. Voor de rest van mijn huis... nou ja.
  Wie weet haak ik later nog aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke trommeltjes! Ik bewonder ze ook vaak bij de kringloop, maar durf ze niet te gebruiken omdat ze van binnen soms een beetje roestig of viezig lijken. En dat krijg ik niet weg met wasmiddel.

  Hoe doe jij dat?

  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een bijzondere blikken,mooi hoor en door toeval kom ik op deze andere blog van je terecht,ga je meteen ook hier volgen,dank je wel nog voor je lieve reactie op onze post van gisteren,.....alvast een heel fijn weekend gewenst,x.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!