zaterdag 15 september 2012

Boekhandel.

Ja, dat is het gewoon. Boekhandel. Fleur is er momenteel druk me bezig. Via Bol.com. En dat werkt!!

Fleur is vorig jaar gestopt met haar studie. Met als logisch gevolg dat ze nu in het bezit is van boeken waar ze niets meer mee kan. Dus wat doe je dan? Juist! Verkopen!

Eerst zette ze er een aantal op M.P. Dat verkocht best redelijk, maar was al met al ook wel een gedoe. Ze hield nog een aantal boeken over en besloot vorige week maar eens een gokje te wagen op Bol.com.


plaatje van www.


Dat viel haar niet tegen! Verkocht ze de eerste 2 boeken die ze erop zette binnen enkele dagen, ook vandaag zette ze er een aantal op. En wat dacht je? Ze kreeg vanavond al een berichtje dat ze besteld zijn!

Hoe het één en ander werkt? Je maakt eerst een standaard account aan bij Bol. Daarna een verkoopaccount. Het wijst zichzelf. Niet moeilijk. Dan geeft je de titel of i.s.b.n. nummer op en de conditie van het boek en Bol geeft aan hoeveel het goedkoopste exemplaar kost dat er al op staat.

Zelf kun je de prijs bepalen. Ook kun je de verzendtijd bepalen. Fleur heeft daar 1 dag van gemaakt, tenslotte verkoopt dat altijd nog het beste. Maar al met al is het niet moeilijk, zo geeft ze aan.

Ik ben om. Ik heb, door mijn opruimproject nog heel wat boeken staan boven, en ook van Mirte zijn er nog de nodige examenbundels van vorig jaar. Ze gaan ook op Bol. Ik houd jullie op de hoogte van de verkoop. Ook al is dit maar als stok achter de deur ; ))

11 opmerkingen:

 1. Ik wil mijn boekenkast op gaan ruimen en alleen de boeken bewaren die ik ooit nog eens wil lezen, de rest mag plaats maken (zijn er ondertussen een heleboel). Dat BOL-account heb ik al, nu nog even een verkoop-accountje maken dankzij de info op jouw blogje, want daar was ik nou juist naar op zoek; ervaringen en hoe en wat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik koop en verkoop al jaren studieboeken via bol, werkt prima! Er ligt nu weer een boek klaar voor verzending. Een heel zeker systeem. Alleen 'gewone' boeken willen niet is mijn ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Perfecte tijd nu, natuurlijk! In totaal heb ik 700 euro overgehouden aan bol.com verkopen, kan ik bijna 20 jaar voor naar de bieb :)

  Soms wil je van alles schrijven maar komt het er gewoon niet uit he!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed idee, zal eens op zolder gaan snuffelen op de boekenplanken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me een goed plan. Ik heb ook genoeg boeken over. Maar hoe gaat het dan met betalen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je geeft je rekeningnummer op bij Bol, zij krijgen 15 procent van de prijs. De koper betaalt aan Bol, en zij betalen op hun beurt jou weer uit.

   Verwijderen
 6. Ik heb het ook gedaan , maar vond het heel wat minder, ik heb hele negatieve ervaringen opgedaan en ben er uiteindelijk mee gestopt.
  Wens jullie veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor mij werkt het ook prima! Inmiddels heb ik net drie boeken verkocht die er al langere tijd op staan, toch weer leuk!
  Studieboeken moet je er wel altijd zo snel mogelijk opzetten. Methodes verouderen snel. Mijn eigen studieboeken raak ik niet meer kwijt.

  Enne.... ik vind juist die kleine bespaartips zo leuk. Die lunch van gisteren.... ideaal!! Nu weet ik eindelijk een bestemming voor pannenkoeken die ik overhoudt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het liefts verkoop ik 80% van onze boekenkast nu ik een reader heb en al die boeken nu digitaal op de pc heb staan, maar hubby vindt het zo zonde.... Toch heb ik nog heel wat via Bol er uit gesluist hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb het wel eens overwogen. Boeken verkopen via MP is mij destijds ook niet gelukt, maar via B.com is misschien niet zo´n gek idee...
  Ik wens je een heel mooie zondag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!