woensdag 19 september 2012

Door de helft...

De vaatwasser... fijn dat we ´m hebben. Toen de kids allemaal nog thuis aten was ie elke avond afgeladen vol. Nu niet meer. Maar dat is niet zo erg hoor!

Ik stop er van tijd tot tijd eens een kookpan in. ´k Heb van die gezellig ronde pannen. Ik vind ze zelf heel decoratief, en ze staan bij ons dan ook in de keuken op het plankje te schitteren.

Nou ja, schitteren... Moet zeggen dat dat tot voorheen wel eens anders was. Even snel een borstel erdoor heen en dan een theedoek erover. Want ze pasten vaak niet in de vaatwasser, vandaar. Nu wél en dat kun je zien!

Ik gebruik altijd het programma voor het kleinste (af) wasje. De borden gaan er zonder restjes in en ach, dan wordt het best goed schoon. Ong. 45 minuten doet ie er over.  Ligt een beetje eraan hoe vol ie zit. Kan dus ook korter zijn, het ding weegt het zelf. Handig toch? 't Is nl. een chique Miele. Voor 100 euries gekocht via een collega van Jan. Z'n vrouw werkt in de zorg, daar moest er verhuisd worden en toen kon machine niet mee. Wat jammer nou  ; ))plaatje van www.Maar dan is er nog iets. We gebruiken de tabletten van de A.ldi. Bevalt prima. Maar wist je dat, als je ze half door doet, ze ook nog voldoen? Dat scheelt de helft in gebruik! Ik breek ze doormidden en zelfs de poeder die daarbij vrij komt gebruik ik nog. Kun je nagaan hoe zuinig ik ben : ))

9 opmerkingen:

 1. Inderdaad: dat zal je echt wat opleveren. Zelf hebben we momenteel de blokjes met het zelfoplossende plastic eromheen. Dat vindt ik wel handig, dat ik achteraf niet iedere keer de handen moet wassen. Maar ik denk dat ik het toch eens probeer. Is ook veel minder belastend voor het milieu.

  Als je altijd een "snel" programma gebruikt, dan moet je volgens mij zo af en toe een keer het volle programma op de hoogste temperatuur draaien. Dit om de leidingen schoon te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat doe ik zeker hoor!! En die folie, die zit er hier ook om. Maar ach, een mesje erbij en ze zijn zó doormidden!

   Verwijderen
 2. Hoi Trudy,
  Bij ons gaat de vaatwasser ook niet elke dag vol en als Ben weer eens twee weken naar zijn werk is, komt-ie maar eens in de 4 dagen vol. Wij hebben de vaatwasser nu ongeveer vier jaar en alleen toen we hem pas hadden heb ik een keer vaatwassertabletten gekocht. Verder alle pakken bij elkaar gespaard als er weer eens een aktie was bij de Hoogvliet. Daar staan altijd zegeltjes op de achterkant van de kassabonnen en zo nu en dan is er een actie voor waatwassertabletten. Zegeltjes plakken en volle kaart is goed voor 1 pak van 48 of soms zelfs 72 tabletten. Zit nooit zonder dus... Die zegeltjes zijn overigens ook voor andere artikelen, deze weken zijn ze voor wasmiddelpads... Heel fijn.
  Ik wens je een heel mooie dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij zit de vaatwasser mudvol zou zo'n halfje ook werken?? We spoelen wel van te voren de borden af (anders gaat het putje vol zitten en dat vind ik zó vies, hahaha).

  Nooit geweten dat afwasmachines ook de inhoud wat er in komt weegt, ik wist het wel van wasmachines en drogers... weer wat geleerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen ie bij ons zo mudje vol zat werkte het ook prima hoor. Gewoon proberen lijkt me zo!!

   Verwijderen
 4. Hier draait de machine enkel 's nachts én...ik heb van onze technieker de raad gekregen de folie STEEDS te verwijderen (zelfs de zelfoplossende),dat zou toch niet zo goed zijn voor de vaatwasser,hij had al vele mensen gehad met verstopte leidingen daardoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hmm ik denk het ook wel eens en dan doe ik het ehm 2 x ofzo , dan ben ik het weer vergeten....maar idd ik denk dta t goed kan en werkt nog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, toch lastig gewoontes af te leren... maar het scheelt écht hoor!

   Verwijderen
 6. Ik breek ze ook al een tijdje doormidden en het scheelt echt!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!