zaterdag 22 september 2012

Geef!!

Klinkt een beetje gek misschien op een bezuinigingsblog... en tóch denk ik zeker dat het werkt. Geven. Ik heb het zelf van de week nog ondervonden.


plaatje van www.

We kregen een paar fietsen van A. en z'n vrouw. Moesten we in Friesland ophalen, hier lees je erover, maar dat terzijde. We maakten er een gezellig dagje uit van en de kinderen zijn nu helemaal content met hun aanwinst.

Wat A. en z'n vrouw ervoor wilden hebben, vroegen we ze. "Niets natuurlijk" was het antwoord. Ze waren al blij dat iemand er wat aan had. De dingen hadden een flinke poos staan verstoffen in een boerenschuur bij hun dochter, en nu werden ze eindelijk weer nuttig gebruikt!

Dus fröbelde ik een krans voor hen in elkaar. Ik weet dat ze dat waarderen, zoiets zelfgemaakts en dat was ook zo. Vrouw van A. belde me helemaal enthousiast op. "Mooi zeg, die krans. Ik heb nog zat van die Hortensia en Sedum in de tuin staan, als je het gebruiken kan mag je het ophalen hoor!"

Ik vind het leuk. Nu was het als dank voor iets wat wij weer hadden gekregen, maar het is sowieso fijn om mensen blij te maken met simpele dingen. Ga jezelf maar na, een verrassing op z'n tijd is altijd leuk. Natuurlijk geef ik niet met de intentie om wat terug te krijgen. Maar ik realiseer me wel dat de stroom erin blijft. Vooral als je merkt dat iemand anders je cadeau of geste waardeert, gun je het degene vaak nog meer.

Zullen we deze week allemaal wat onverwachts geven? Zo wordt het vast leuker op de wereld. Laat je me weten wat je deed en hoe de reactie was? Ben benieuwd!!

6 opmerkingen:

 1. Hoi Trudy,
  Mag het ook een dagje later, want morgen gaan Ben en ik voor een hele week op vakantie en komen dus pas op zondag weer terug. O trouwens, ik heb het gisteren al gedaan. De koekjes die ik had gebakken heb ik gisteren nogmaals gebakken en ze allemaal (okee op twee na dan) aan mijn schoonzus gegeven. Die waren er blij mee want ze vonden ze heerlijk... Hoeft dus niet veel te kosten, een cadeautje. Daar heb jij helemaal gelijk in...
  Ik wens je een heel mooi weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij moesten vandaag naar zoals je in Nederland zou zeggen een "gastdag". Het is hier normaal om dan voor de gastvrouw koffie, sterke drank en een mooie doos koek en nog een klein cadeautje mee te nemen. Dit keer heb ik er voor gekozen om het bedrag wat ik anders normaal uitgaf alleen maar dingen te kopen waar de gastvrouw (74jr)wat aan had als ze alleen was. dus kleine pakjes koek en chips , geen sterke drank maar een paar flesjes fris , koffie, snoepjes en een paar hele mooie theedoeken. Je had haar gezicht moeten zien, Ze was zo blij, Dus mijn dag ook geslaagd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Trudy,
  Wat leuk dat je naar Bussloo ging! stond geloof ik bij een andere dag, maar sinds 2 jaar woon ik weer in Gelderland, in Hoenderloo en vroeger kwam ik heel vaak in Bussloo. We fietsten er naar toe, pas veel later realiseerde ik me altijd dat mijn moeder destijds ook bekaf geweest moet zijn na zulke uitstapjes, maar dat kan ik me niet eens meer herinneren, dat ontdekte ik pas toen ik zelf kinderen had! We schelen niet zo veel, ik ben 47, heb 2 kinderen, een meisje van 20 en een jongen van 18. Misschien spreken we elkaar nog eens! Ik heb je blog bij mijn favorieten gezet.

  groeten,
  Anly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geloof er ook wel in... dat geven de wereld beter maakt. Ken jij het boek "29 gifts" van Cami Walker? Ik vond het erg inspirerend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk initiatief! Ik ga het proberen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!