maandag 17 september 2012

Geld ligt... in de tuin!!

Neee, een geldboompje hebben we helaas niet. En tóch kwam ik er vandaag achter dat geld bij ons in de tuin te vinden is! Hoe dan? Nou, kijk eventjes mee!!

Ik schreef al eerder een stukje over een Hortensiakrans die ik maakte. Hier, op mijn andere blog. Nu is het zo dat ik voor morgen een cadeau moest kopen. En toen bedacht ik me dat dat een stuk goedkoper dan anders kan! Ik plukte nog wat Hortensia en Sedum en wat besjes uit de tuin. Pakte een oasiskrans (1.58 bij de A.ction) en zette deze krans in elkaar:

Van de week bedacht ik dit nog voor op mijn put:
Ik zag bij buuf hoe ze de klimop gebruikt had om te decoreren. Ik dacht: "Dat kan ik ook!"

Vanavond was het al snel een beetje donker. De kinderen zijn allemaal thuis en ik vond het tijd voor iets lekkers bij de koffie. De ingrediënten? Die vond ik ook weer in de tuin. Ik plukte frambozen en raapte de appels onder de boom. In de koelkast kwam ik nog 2 kiwi's en een nectarine tegen die waarschijnlijk (héél waarschijnlijk...) toch niet meer gegeten zouden worden. Een beetje zacht, plekjes, je kent dat misschien wel. Ik sneed alles in stukjes, en deed er een zakje vanillesuiker door:
En Fleur maakte in die tijd een kruimeldeeg klaar van 75 gr. bloem, 35 gr. suiker, een mespuntje zout en 50 gr. boter. Dit geheel ging over het fruit heen en dan 20 minuutjes in de oven op 160 graden. Zo kwam het eruit:
En lékker dat het was!

Zo zie je maar weer. Geld is zelfs in de tuin te vinden. En wat het recept betreft... soms ook op de fruitschaal!!

5 opmerkingen:

 1. Hoi Trudy,
  Wat heerlijk als je zoveel mooi tuinmateriaal bij elkaar kunt plukken om zo´n prachtige krans te maken. De ontvanger zal hier heel blij mee zijn...
  Ik wens je een heel mooie nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooie krans,staat hier ook nog eens op het programma...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw wat een geweldige krans, wat een geweldig voldaan gevoel zal jij daarvan gekregen hebben toen ie af was !! echt heel mooi, ik wou dat ik je buuf was, haha, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!