dinsdag 10 januari 2012

Dag 45: Zolderkastjes op de slaapkamer.

So.... daar was ik weer. Ik had ff rust nodig, hier lees je waarom. Maar dat wou niet zeggen dat er gisteren niet opgeruimd is hier in huis. Zondag sloeg ik een dagje over. Ik kom nu op een punt dat er niet zoveel plekken in huis meer zijn die ik alleen kan opruimen. Vaak staan er dingen waarbij ik de mening/toestemming van anderen nodig heb om te beslissen wat we ermee doen.

En ik vind het lastig om te vragen. Zondag heb ik het dus maar even gelaten voor wat het was, maar gisteren kwam Jan zelf met de vraag wat de bedoeling was m.b.t. het opruimen.

Ik vond het logisch om met de zolder te beginnen. Met Fleur, die volgende week op kamers gaat is het interessant om te zien wat daar nog voor bruikbaars voor haar af komt.

Een stukje zolder zit boven het trappengat, op onze slaapkamer. Twee klapdeurtjes ervoor en er kan een hoop in:


Nu dacht ik dat het allemaal wel mee viel wat daar achter zat. Daarom ook geen foto van voor, maar dat was niet zo....

Er kwam veel af.... voor Fleur ook. Een waterkoker, dat wisten we ook, maar ook een printer! Eerst dacht ik nog, waar laat ze zo'n ding, ze heeft maar 9 vierkante meters, maar het leek haar toch wel erg luxe om zelf te kunnen printen. Dus we onderzoeken de mogelijkheid om hem toch kwijt te kunnen. Desnoods in een kastje, pakt ze ´m erbij als ze printen moet....

En dan nog wat lijsten en een roos op canvas. 't Is of ophangen of kringloop. Maakt niet uit, we zullen het zien. Ook kwam er nog een grote passpiegel vanaf. Beetje jaren 50 model, helemaal leuk. Geen idee meer hoe ik eraan kom, maar hij hangt nu mooi te wezen op de slaapkamer. Toch wel handig!

Ook heb ik de geboortekaartjes doos eens doorgezocht. Kon ook veel van weg. Van mensen die ik niet eens ken, collega's (in de verte ) van Jan of mensen van de zwangerschapsgymnastiek... En er zijn veel dingen verhuisd naar de achterbak van m´n groene autootje. Kringloop..

Toen we de boel hadden uitgeruimd en weer ingepakt zag de binnenkant van de kastjes er zo uit:


Ruimte! En er zijn zelfs nog 2 dozen met kerstspullen weer in gegaan, stonden nog te wachten beneden! Weer een klus geklaard, en het begin van het zolderproject is daar!!

6 opmerkingen:

 1. Hoi Trudy,
  Zo lees ik dat je even gas terug neemt en plop daar ben je weer...
  Wat heerlijk dat er toch nog wat mooie spullen voor Fleur van de zolder kwamen. En gelijk een en ander uitgezocht en opgeruimd. De kringloopwinkel zal blij zijn met jou, de laatste tijd.
  En ook lekker dat je je kerstspullen zo makkelijk kwijt kan nu...
  Ik wens je een heel fijne dag verder...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er heerlijk opgeruimd uit. En opruimen in huis geeft ook weer ruimte in je hoofd.

  Slim idee om af en toe je laptop gewoon uit te zetten. Bij ons ligt hij altijd op de eettafel en ik merk dat ik er ongemerkt vaker achter kruip dan ik eigenlijk vind dat ik zou moeten. Als mijn werkkamer straks klaar is overweeg ik ook om laptop en printer gewoon naar boven te verhuizen, zodat de drempel om even dit of even dat gewoon wat hoger wordt en ik meer tijd voor andere dingen heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is leuk: onverwachte schatten vinden, zoals de spiegel!
  Het is weer heerlijk opgeruimd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wie wat bewaart, die heeft wat! Wat een kloeke kasten zijn dat, die zolderkasten! En nu weer met ruimte om er dingen in op te slaan. Kompliment!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Soms blijkt het best lastig om doel en middel uit elkaar te houden. Was het doel nou bloggen of opruimen? Ik heb er alle vertrouwen in dat je een nieuw evenwicht kun vinden, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat er nog van alles in te vinden was voor Fleur. Het scheelt toch weer centjes, toch... Nu weet je gelijk weer wat je allemaal hebt en hebben je kerstspulletjes weer een mooi plekje gekregen... Mooie start van het project zolder!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!