maandag 23 januari 2012

Dag 54: Dan toch de zolder maar....

Nou ja, zolder? ´t Is eigenlijk een vliering. Jan bouwde hem eigenhandig hier in huis. Toen we hier kwamen wonen keek je zo tegen de dakpannen aan op de bovenverdieping, inmiddels is dat anders...

Maar ondanks dat het maar een vliering is, kan er toch een hoop op (gevoelige mensen... je bent gewaarschuwd!):


Links van de trap...
En rechts....

Gaat het nog een beetje?? Sorry hoor, ´t is niet anders.. Maar ik heb getracht er wat verandering in te brengen.. Hoe? Nou gewoon... domweg beginnen....

Eerst er nog even voor gezorgd dat het eten klaar was zover voor vanmiddag....


Salade, en daarbij gaan broodjes hamburger....

Dan de deur op slot gedaan. Is misschien een beetje ongastvrij, maar je moet wat...
En dan aan de slag. Ik kwam best leuke dingen tegen... Zoals een lampje voor Junior, de oude houdt het niet lang meer..


Op de achtergrond zie je de oude zielig hangen... 

Ook kwam ik deze kandelaar nog tegen:


Mooi plekje gegeven op onze slaapkamer.

En dan deed ik ook nog mee met:


Bolletjes  : ))

Na een uurtje of 2 werk heb ik al best een goed resultaat. Moet zeggen dat achteraan nog moet, maar ik ben nogal claustrofobisch. Ik heb het echt geprobeerd, maar wist niet hoe snel ik het trappengat weer terug moest vinden... Maar goed, dit is het tot nu toe:

De trap op..... en dan kijk je naar links:
En naar rechts:
Goed he? Ik ben er al heel trots op. ´t Is leuk, zo´n zolder aanpakken. Soms kom je dingen tegen uit het verleden die je ook echt niet kwijt wilt:  Dit is nl. de aanblik als je op de trap staat en voor je kijkt:
Mijn vader tekende ´m voor onze bruiloft. Die stond nogal in het teken van kevers.... Kijk maar hier...

So... dat was weer een klusje. Nu Jan even vragen of hij wat dozen richting trappengat kan schuiven. Kan ik weer verder. Maar niet vandaag!

Oh! Vergeet ik toch helemaal nog even de doos met spul voor de kringloop te laten zien! Komt ie hoor:
Als er nog een liefhebber voor de barbycamper  (leuk ding hoor, helemaal uitklapbaar, de meisjes speelden er veel mee.) is.... morgen gaat ie naar de kringloop. Dus als je ´m wilt, moet je vandaag even mailen naar seealadybird@gmail.com.

16 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat berichtje en natuurlijk dé foto's met al die kevers, geweldig!!

  Fijn dat je jezelf bij de kladden hebt gepakt wat betreft de zolder. Een groot verschil en nog leuke dingen tegen gekomen ook. Ik denk dat als Jan wat dozen binnen handbereik schuift het ook wat lekkerder gaat, dan hoef je er niet helemaal in te kruipen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is ontzettend knap dat je het zo goed doet! Ik herken ook hee lveel in jou verhaal. Ik geef me nu een schop achter mijn achterste en ga stofzuigen! Vanavond wil ik het dressoir opruimen! Ik zal er op mijn blog verslag van doen. Lieve groet hoor! En zet m op

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed joh! En slim plan om te vragen of je man wat dozen uit die hoek schuift, dan hoef je gewoon niet helemaal de zolder op en kan je een volgende keer lekker verder met opruimen.
  Ik moet zeggen dat onze zolder er ongeveer bij ligt zoals de jouwe lag dus ik schrok er niet van. Bij ons is alleen het nadeel dat ik er niet op kan omdat het geen echt dragende vloer is dus ik ben sowieso afhankelijk van hulp van anderen. Maar tegen die tijd ga ik denk ik maar vragen of manlief doos voor doos van de vliering naar de zolder wil verkassen, daar kan ik het dan rustig uitzoeken.
  Maar goed, de vliering is bij ons echt een emotioneel hoofdpijndossier omdat daar heel veel spulletjes liggen die ik tijdens de zwangerschap welke zo gruwelijk misliep had gekocht en daar ben ik nu gewoon nog niet sterk genoeg voor. Maar goed, het ligt ver weg, droog en vooral niet in de weg dus mij ligt het er nog wel even goed....
  Eerst maar de rest van het huis...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook zo'n angst voor achter de schotten. Maar zei ze blij 'Zover ben ik nog lang niet!'

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat herkenbaar zo'n zolder.De onze was best groot,en wat eens mens er allemaal neerzet[gooit] Ik heb voor de verhuizing zelf de hele zolder opgeruimd en er bleef 1/4 over .Heb geen last van clausterfobie maar ben echt doodsbang voor spinnen .Het is gelukt en ook de kelder en schuur heb ik voor mijn rekening genomen Yeah!!! wat kan een mens dan trots zijn he.Goed dat je gewoon bezig bent gegaan en wat is het al flink opgeruimd.
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik dacht even dat je op mijn zolder was begonnen (haha). De zolder is nog heel ver weg, ik heb nog heel veel laatjes en kastjes om daarnaartoe te werken.
  Supergoed van je dan je begonnen bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wow respect hoor.. de zolder is ook wel iets waar ik tegenop zie :(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed van je, zeg! Wat al een enorm verschil! En ik schrik echt nergens van hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Soooeeee, dat is lekker opgeruimd!
  Ik geniet er elke keer weer van, van je opruimblogjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed bezigggg! Vind het zo leuk om te lezen dat je er zelf ook echt plezier van hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zóóóó, dat is echt opgeknapt!

  Ik vind die nauwe ruimtes ook niet zo geweldig maar ik ben niet claustrofobisch. Ik ben wel bang voor van die grote zwarte spinnen en stel dat er eentje in zo'n smalle ruimte zit... brrr!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow..! Als je nog meer 'ervaring'op wilt doen, hier is ook nog een onopgeruimde zolder, je kan er gewoon rechtop staan :-)

  Ff serieus: ik neem m'n petje voor je af!

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Trudy,
  Wij hebben helemaal geen zolder, maar als we die wel hadden, zou deze er net zo uit zien als op jouw eerste twee foto's... En of ik er dan aan zou durven beginnen...? Ik weet het niet. Ik vind het weer heel knap van je. Je mag echt heel trots zijn dat je dit deel al hebt aangepakt, want beginnen is meestal doorgaan.
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goed gedaan hoor! En het is ook zo'n lekker wegmoffelhoekje, zo'n vliering. En leuke barbie wagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hartstikke goed gedaan. Je bent er dus toch aan begonnen. He, wat fijn om te lezen en wat een mooi resultaat al. Je bent inmiddels niet meer voor een kleintje vervaart.

  Even een vraag: zou je mij een mailtje willen sturen op: nelleke@petit-company.nl
  Ik zou je graag wat willen vragen (kastjes-gerelateerd).

  ps. Ik wou dat ik vroeger zo'n barbie wagen had gehad!!! (heb zelf jongens dus om nou te vragen of ik hem mag hebben..., haha)

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!