woensdag 11 januari 2012

Dag 47: Een echt dozenblogje....

Een paar dagen geleden liet ik de opruimactie op Jan's slaapkamer zien. Ik eindigde met te vertellen dat er onder en achter z'n bed nog het een en ander stond. Dat was vandaag aan de beurt.

Krijg ik Jan op een normale doordeweekse dag echt niet zo ver om op te ruimen, vandaag was dat anders. Beneden was er een monteur de t.v. aan het aansluiten op de glasvezel, en dus hadden we even geen internet. Het moment om toe te slaan. Zonder al te veel protest toog Jan met mij naar z'n kamer.

Eerst even foto's van voor de opruiming:Voornamelijk stof en dozen.... en een bak met schelpen. Gebruik ik voor kransen, ligt normaal onder een kast op de overloop, maar was ooit naar Jan's kamer verbannen toen z'n vader op de overloop aan het behangen was. En dan..... blijft dat zo.....

Waar de dozen allemaal van waren? Nou, laat ik het zo zeggen, Junior is geen consuminderaar.... Al helemaal niet als het om computeren en gamen gaat. Hij koopt en verkoopt graag het een en ander. Heeft ie nog niet zo lang een game toetsenbord, is er toch een betere te koop. Dan wordt de oude verkocht via M.P. een beetje geld erbij en zo is er weer een nieuwe. Totdat.....

En dan is het toch handig dat sommige dozen niet weggegooid zijn. Dus haalde ik er wat uit elkaar, vouwde ze op en met een paar kleinere zetten we ze in het kastje dat eergisteren leeg was geraakt door de actie die dag. Best handig zo'n dozenkastje. Weet je tenminste waar je moet zoeken. En aangezien onze 3 kids allemaal een telefoonabonnement hebben komen er elke 2 jaar nieuwe mobieltjes. Voor pappa en mamma ook... 10 doosjes dus. Net een plaag zo langzamerhand....

Maar goed, er is een oplossing. En er kan worden verkocht met originele verpakking. Allemaal blij dacht ik zo.. En van dit word ik nog veel blijer:
Alles weg! Schelpen weg, stof weg en dozen weg!! Geslaagd!!!

9 opmerkingen:

 1. Wij bewaren ook vrijwel alle dozen, dat is altijd makkelijk ;-)
  Wat ziet het er weer heerlijk opgeruimd uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O,wat ziet dat er heerlijk opgeruimd uit.
  Ga zo door he.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow... leeg!!! Wat een prachtig gezicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Opgeruimd staat netjes!

  Hier zijn inmiddels ook wel al wat dozen uit het zicht verdwenen, maar alleen dan voor altijd. Ik weet zeker dat ik die dozen toch nooit meer ga gebruiken dus ik snap eigenlijk niet waarom ik ze dan vaak wel bewaar, of beter gezegd, bewaarde :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ja, de dozen. Die komen natuurlijk ook nog... Jij bent in elk geval weer een stap verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goh, wat stom dat ik dat nooit bedacht heb, die dozen dichtvouwen.. Wereld-idee..! (Al was het alleen al dat je alles bij elkaar kunt bewaren en ze ook terug vindt als je ze nodig hebt..!)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Trudy,
  Jeetje, wat hebben jullie hard gewerkt, en lekker alles weer opgeruimd. Zo zie je maar, je maakt ergens ruimte en dan kan die ruimte mooi gebruikt worden voor spullen die echt niet weg mogen... Heel handig allemaal. Wel lekker dat Jan z´n kamer nu helemaal af is, toch?
  Ben benieuwd wat je morgen weer bedenkt...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een lekkere schone kale lege ruimte onder z'n bed. Hahaha, ja die doosjes... Mijn oudste ziet ook steeds weer een beter, sneller, leuker en mooier puntje, puntje, puntje... invullen naar keuze!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ook veel makkelijker schoonmaken zo!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!