vrijdag 9 maart 2012

Dag 63: Kom mee naar buiten, allemaal!!

Jaaa... het is tijd om naar buiten te gaan! Ik heb het wel gehad met binnen. Dacht je zeker al, zo positief was ik niet meer de laatste dagen. Moet nog een heel klein stukje van de administratie, maar er komt vast nog wel een regenachtige dag waarop we dan weer verder gaan..

Nu gaan de tuinklompen aan:


Hip hè?

En nadat ik de snoeischaar uit de schuur heb gehaald op naar het strijdtoneel:
Halverwege onze tuin staan deze waaiers. Ooit al eens neergezet tegen de inkijk van ons toenmalige terras. Inmiddels staan er een schutting en een beukenhaag om de tuin, maar ach, ik vond de waaiers nog niet misstaan. Dus die bleven.

En toen kwam ik een frambozenplantje tegen bij de Aldi. Gekocht. Is inmiddels 7 jaar geleden. Dat weet ik nog zo goed, want toen het arme ding eenmaal begon te groeien, vrat Tukker hem helemaal op. Tot de grond aan toe. (Heb je met zo'n pup. Tuinen zijn dan écht niet veilig..).

En ik dacht: "Dat was het dan. Dag framboos!" Maar het tegendeel was waar! Hij begon te groeien en binnen de kortste keren hadden we een heerlijke snoepstruik! Want frambozen op de yoghurt, dat redden we hier niet. Ze worden regelmatig in het voorbijgaan geplukt en gegeten..

En vandaag moest ie weer kort. De schaar erin en dit haalde ik weg uit deze hoek:
Deze draadmand zal je vast vanaf nu regelmatig langs zien komen, zie 'm maar een beetje als vervanger van de vuilniszak bij eerdere berichtjes...

Ik maakte de grond om de frambozen nog even lekker los, het onkruid eruit en dan zie je hiet het eindresultaat:
Da´s beter, tóch? En dat alles in een kwartiertje. Voor het klusje zette ik het theewater op en toen ik de thee op schonk en Jan vertelde dat ik dit had gedaan was ie helemaal verbaasd! Het blijft een leuk project zo!!

2 opmerkingen:

  1. Ik geloof dat ik dan de framboos morgen ook maar ga kortwieken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, je hebt de smaak echt te pakken hé?! Bij ons groeit nog heel veel onkruid op de volkstuin, dus mocht je jezelf vervelen :-)

    Groetjes!

    P.s. leuk die klompen!

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!