zondag 11 maart 2012

Dag 65: De voortuin.

Of, nou ja... het voortuintje. Zo groot is ie eigenlijk niet. En alleen voor het huis zelf is tuin, verder is er nog een parkeerplaatsje waar auto en aanhanger staan. Maar dat ter zijde..

Het was zulk lekker weer vandaag, daar hebben we maar weer eens lekker van genoten. En nadat Tukker uitgelaten was door Fleur, Mirte en ondergetekende kwamen we weer thuis. De meisjes verdwenen achter hun huiswerk en ik vond het eigenlijk nog zonde om binnen te blijven. Wat zou ´k eens doen... Oh ja, natuurlijk! Een stukje tuin!!

De klompen en de poncho gingen aan en het fototoestel werd ter hande genomen. Ik heb geprobeerd een beeld neer te zetten van de rommel in de tuin, maar of dat zo gelukt is? Nou ja... kijk zelf maar:

Zoals je ziet scheen de zon er nogal op, dus een foto van de hele tuin, dat lukte niet..

Affijn... aan de slag dus. De plantjes tussen de buxus kort gesnoeid. ´k Heb geen idee hoe ze heten. Eerst komen er gele bloemetjes aan en later donkerrode besjes. Iemand?? En toen ijverig aan het blad ruimen. Zo fijn, een beukenhaag, in het voorjaar mag je nog een keer : (

Een bladmand of 4 zijn er naar achteren vertrokken. Opgeruimd staat netjes tóch? En toen werd het tijd voor loshalen van de aarde. En het tafeltje had nog een veegbeurtje nodig. Daar lag een krans die ik zo'n 2 jaar geleden maakte van de takken van de leilindes. Maar die krans was compleet vergaan:
Het grappige is dat de vogeltjes de takjes weer gebruikten voor het maken van een nestje. Dichtbij, in de beukenhaag ernaast!
Toen het tafeltje aangeveegd was zag het hoekje er zo uit:


Het kán beter, ik weet het, maar ach, heb ik nog weer eens materiaal voor een stukje..
Rest me nog te laten zien hoe de voortuin er nu uit ziet, de zon was inmiddels weg..
Netjes toch weer? En nu nog even mijn poncho uitkloppen....


Tsja....6 opmerkingen:

 1. Ik gok op een hypericum (even afbeelding googelen).
  Ziet er een heel stuk beter uit, laat het voorjaar maar komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hè dit weer, echt weer voor buitenklusjes. En je tuintje ziet er weer helemaal keurig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuek foto's, hier hetzelfde gedaan. Ja ... het was heerlijk weer,echt genieten. Fijne nieuwe week en een lieve groet Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ons ook weer prima vermaakt in de tuin dit weekend. En nu schijnt het zonnetje al weer! Ik hoop dat het weer zo blijft, alles fleurt er van op (behalve m'n ramen, tijd om te lappen).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, het hoekje met het tafeltje. En je tuin ziet er weer netjes uit! Zelf heb ik geen bal verstand van tuinieren, en hou ik het bij onkruid weghalen tussen de voegen. En dat mag inderdaad gauw weer eens gebeuren...

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!