woensdag 14 maart 2012

Dag 68: Het vijvertje.

Zoals dat zo vaak gaat hier in (en om) huis was er een spontaan plan. Een vijvertje moest er komen. Internet aan, en op M.P. zagen Jan en Jr. een bak. Opgehaald en toen bedacht waar dat dan zou moeten komen...

Destijds waren we ook met het terras achter aan het aanleggen. En om daar ruimte voor te maken moest er een pad langs het schuurtje op wijken. Een betonpad welteverstaan... En als je dan bij zo'n oud huis het beton eruit slaat kom je van alles tegen. Puin... en stenen en een put. Met deksel. Gemaakt van een oud fietswiel.

"Hè" dacht Jan. "Daar kan ik vast wel wat mee!" En na een nachtje erover geslapen te hebben was daar het plan:

Vijvertje in de hoek van de zij-tuin. Muurtje erachter met daarin gemetseld de putdeksel. Gaatje in de deksel, pomp in de vijver en dan het water over het deksel weer terug laten lopen. (Wat de vogels heerlijk vonden om in te badderen, zo bleek later). Zo gedacht, zo gedaan.

Inmiddels is het vijvertje alweer een aantal jaartjes oud. En toen Jr. z'n stenen-verzameling gedeeltelijk naar buiten moest verplaatsen kwam deze op het muurtje bij de vijver terecht. En erachter. Niet zo fraai, maar ik dacht "ach..."

Tot vandaag. Zo zag de vijver eruit inmiddels:
Prut dus... Eerst verzamelde ik de stenen in de kruiwagen:


Best veel nog.. 

'k Heb er al een nieuw plekje voor bedacht. Maar dat plekje moet eerst nog schoon van onkruid en oude planten. Dan gaan de stenen daar met wat rotsplantjes. Wordt vervolgd...

En toen ging ik aan de slag. Onkruid weg, struik erachter gesnoeid en blad weg. Weer 2 manden rommel weggegooid. Tukker was ook mee naar buiten gegaan. Hij mag uit zichzelf niet in de zijtuin komen. Maar toen ik me omdraaide tussendoor zag ik dit:
Heel sneaky was ie achter me gekropen. En hij hield zich werkelijk muisstil : ) Maar toch moest ie van mij achter het hek. 't Net een klein kind, als ik dat 1 keer goed vind zit ie er de volgende keer zo weer.... Vond ie niet leuk, alleen in de tuin achter. Het duurde dan maar even en je zag dit:
Meneer zat bij de deur te zeuren of ie naar binnen mocht. Gedaan en toen kon ik nog rustig de laatste hand leggen aan dit klusje. Dit is het eindresultaat:
Nou ja, bijna dan...  Jr. moet nog een keer al het blad uit de vijver halen en ik wil nog wat bloeiende plantjes in de emmertjes kopen. Op het bord ligt wat vogelvoer. Mag wel nu ze me zo'n prachtig concert geven elke ochtend!

2 opmerkingen:

  1. Ahhhh, wat zit Tukker daar lief!! En wat een werk heb je weer verzet, geen licht karweitje al die keien verplaatsen... Lekker hè, dat rommelen buiten...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk hoekje. En met zulk weer is het geen straf om een tuinklusje te doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!