woensdag 21 maart 2012

Dag 73: Gratis work-out!

Vandaag ga ik de tuin maar weer eens in. Het is prachtig weer en eigenlijk wil ik deze week klaar zijn met de borders. Zaterdag kunnen we gratis compost ophalen hier in de gemeente. Zou handig zijn als het dan meteen over de borders heen kan....

Maar goed. Nu eerst maar eens verder met het snoeien van dit boompje:
Wat het is? Een eik. Ooit al eens gepoot door één van onze kinderen. Die hadden vroeger in de mode eikeltjes in de grond te drukken en dit is het resultaat ervan. Of nou ja, één van de. Er staan er nog 2 in de tuin. Leven en laten leven zal ik maar zeggen. Maar ik snoei ze wel regelmatig voor de vorm.

Dus de takkenschaar ging er flink door. Tukker vond het helemaal geweldig. Zoveel stokken in de buurt, een feestje gewoon...

En als je nu goed op deze foto kijkt, zie je rechts onder de boom iets vreemds. Een bult klinkers die er al sinds heugenis liggen.... 'k Weet al eens niet meer zo goed hoe we eraan komen, maar we kunnen ze binnenkort wél weer gebruiken. Onze trampoline is vorig jaar uitgegraven en weggegeven aan een klein meisje. Dus er is een gapend gat in de tuin, waar als er tijd is (!) een terras van wordt gemaakt.

En tót die tijd is hier de parkeerplaats van de klinkers:
Doodzonde gewoon. Het is én geen gezicht, en als het er weg is komt er een heel leuk doorgangetje tevoorschijn tussen het terras en het veldje erachter. Al bestraat en al!!

Dus bedacht ik me dat ik dat maar eens op ging ruimen. Gewoon, een stapelmuurtje maken van de stenen. Nou, dat heb ik geweten. 't Kostte me anderhalf uur en ik denk niet dat het voor mij nog nodig is om naar een sportschool te gaan vandaag... (was ik toch al niet van plan hoor, niets voor mij..). Maar het resultaat mag er, vind ik, wezen:
Ja, da's écht hetzelfde stukje! De kookpot op de achtergrond kun je ook weervinden op de vorige foto. En ik heb 'm niet verplaatst!! Ook maakte ik nog even een foto vanaf het terras:
En kijk! Tukker heeft de weg al gevonden naar achter toe! Leuk tóch??

4 opmerkingen:

  1. Tjemig, wat gaat die tuin van jou goed! Helemaal leuk om te mogen volgen. Ik ga zo ook nog even een half uurtje de tuin in.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jeetje wat een verschil zeg!!! Echt leuk dat doorgangetje.Ennnuuh wat zul jij een spierpijn hebben morgen;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!