dinsdag 13 maart 2012

Dag 67: Het afdak.

We hebben achter een afdak. Niet zo heel chique hoor. Gewoon 4 palen en een pannendakje erop. Maar wel héél erg functioneel! Vorig jaar maakte Jan ´m en wat hébben we er een plezier van gehad! Je zit daar in de zon en uit de wind. Precies goed dus.

Toen het vorig jaar herfst werd werden de tuinstoelen opgeruimd. De tafel werd aan de kant geschoven en zo kwam er plek voor de konijnenhokken. Goed plan, want zo stonden ook die onder dak en uit de wind. Ook werd het afdak tijdelijk als opbergplaats voor gipsblokken gebruikt. Tijdelijk, hoopte ik..

Maar ik moest beter weten. Er is hier thuis vaak iets anders te doen dan alleen verbouwen en voor ik het wist stonden de blokken er al weer een aantal maanden. Eerst nog onder zeil, later lag dat er ook half af. Bah.

Ik zag de bui al hangen. Wordt het straks mooi weer en dan kunnen we daar niet zitten. Dus begon ik er eens voorzichtig over. "Jahaa... komt goed!" Zei Jan en hij ging weer verder tot de orde van de dag... Dan maar op een andere manier...

Vanochtend was ik er al een stuk vroeger uit dan hij. Is meestal zo, ´s avonds is hij weer een stuk actiever. Zo blijft de boel hier in balans ; ) En toen ik door de eerste huishoudelijke klusjes heen was ben ik maar gewoon begonnen buiten. Eerst maar eens een camera erbij. Zo zag het eruit:


Onder het afdak..

En er tegenover..

Dan denk je toch niet :"Kom, daar ga ik eens gezellig zitten", wél?? Dus ik begon. Met het uitmesten van de hokken. De konijntjes waren weer helemaal blij nadien. Inmiddels was Jan wakker geworden en hij vroeg of ik gezellig een kopje koffie kwam drinken terwijl hij ontbeet. "Da's goed",zei ik, "als jij me straks even helpt bij het verzetten van de hokken".

Zo gezegd, zo gedaan. De konijntjes kregen een nieuw plekje:


Naast onze deur...

En er tegenover. Die spetters tegen de muur, da's cement. Jan kan soms wat  "onbenullig" zijn tijdens de verbouwing...

En toen we tóch bezig waren ; ) hebben we de rest ook maar meteen even aangepakt... Na een uurtje opruimen, schoonmaken en vegen kreeg je dit beeld:


Ja, nog een beetje groene stoep, kleurt vanzelf bij door de zon is onze ervaring : )


Beeld vanaf het veldje ernaast..


En weer tegenover het afdak.


Meteen maar eventjes viooltjes gekocht. Gezellig toch?

So... laat nu die lentedagen maar komen! Wij zijn er hélemaal klaar voor!!!

2 opmerkingen:

Hé leuk, een reactie! Vertel!!