maandag 19 maart 2012

Dag 72: Volgende "kamer"....

Als je het heel hip onder woorden wil brengen kan je zeggen dat onze tuin is opgedeeld in kamers. Beetje vanzelf ontstaan hoor, maar tóch...

Zo is er de voortuin, de zijtuin, het veldje achter de badkamer, het terras met afdak en daarachter komen dan nog 2 veldjes. De ene, die achter het veldje bij de badkamer heeft als afscheiding een haagje van buxus, en bij het veldje achter het terras is een beukenhaag de afscheiding.

Vonden we toen gewoon leuk, zo'n heg overdwars. Nu nog wel hoor, alleen, hij wordt wel errug breed. Komt ook doordat Jan toen de beukenhaagplantjes in 2 rijen dik heeft geplaatst. Dan heb je nog geen idee dat dat straks een ong. 3 meter breede heg gaat worden.

Vandaag pakte ik een stukje border aan wat zich achter de breede heg bevindt. Daarin staan bessenstruiken en een Juttepeer. En helaas ook het nodige zevenblad. Aangezien ik niet van verdelger ben, trek ik elk jaar weer vrolijk het zevenblad eruit. En nog eens... en nog eens... je schijnt het als groente te kunnen eten.....

Enfin, het stukje tuin voor de "actie" dan maar:
En erna, 2 bladmanden met snoeiafval en bladeren verder:
Zie je het verschil? En het was ong. een half uurtje werk! Ook snoeide Jan nog even de perenboom een beetje:
't Is nog maar een jonkie, van een paar jaar, dus we snoeien nog met mate. Alles op z'n tijd. Deze takken kwamen eraf, heb ik inmiddels op de vaas bij een paar takken van de appelboom gezet:
Zó mooi, die knoestige takken! En dan zag ik onderwijl dit nog:

Blijft leuk, tuinieren. Zeker als je een beetje oog voor detail hebt!!

4 opmerkingen:

 1. Wat zul jij er straks netjes bijzitten.
  Kun je die beukenhaag niet een beetje kortwieken aan de zijkanten, dat doe ik altijd (anders krijg ik zo'n brede haag en daar heb ik geen tuin voor)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tsja... doe ik ook altijd wel een beetje elk jaar, maar misschien moeten we toch iets rigoureuser aan de slag...

   Verwijderen
 2. Hoi Trudy,
  Lekker hoor, zoals je al weer in de tuin bezig bent. Zevenblad, dat ken ik nog goed. Gelukkig in deze tuin (nog) geen last van, maar in een vorige tuin bleef ik ook bezig.
  Lief hè, zo'n vroeg lieveheersbeestje...
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het wordt inderdaad heel netjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!