maandag 12 maart 2012

Dag 66: Een beetje naar links...

Vandaag pak ik de draad weer op, van waar ik 2 dagen geleden was gebleven. In de zij-tuin dus. Voor ik aan de slag ging zag dit stukje er zo uit:
Een bekend beeld inmiddels dus... veel blad en veel achterstallig snoeiwerk. De snoeischaar erbij en de hark dus. Eigenlijk is het helemaal niet zo'n vervelend klusje. Lekker alle lange staken kortwieken en dan de hark erbij. En dan kom je van alles tegen onderweg:
Een pot met een inmiddels overleden hortensia. Had ik toen willen poten op die plek, maar daar kwam telkens maar niets van. En daarnaast rotzooi. Er zijn mensen die denken dat onze tuin een afvalbak is. Wij wonen op de fietsroute van veel schooljeugd, vandaar. Ik ruim dagelijks de losse flodders op. Maar er blijft altijd wel iets steken in de tuin.. En als je dan dat afval bij elkaar raapt krijg je toch nog dit:
De hortensia heeft bestemming container gekregen en de pot zit nu vol met afval. Ook in de container ermee!

Ook kwam ik nog natuurlijke verrassingen tegen:
Het stikt hier altijd van de padden in de tuin. Ben je aan het harken en dan springt er zomaar eentje weg!
Het lijkt wel of dit plantje handjes heeft, die nu boven de grond uit komen.. Grappig...
En natuurlijk vrouwenmantel. Dat verplaatst zich door de hele tuin heen. Niet erg hoor, staat heel erg leuk in boeketten, met z'n gele bloemetjes. (Ennuh... zie je dat lieveheersbeestje? : ))

Er zijn inmiddels weer 2 bladmanden met blad en takken in de groencontainer verdwenen. De driepoot is door de tuin gegaan en de kantjes zijn weer afgestoken. Na ongeveer een half uurtje heb ik dan dit eindresultaat:
De grond is weer lekker los en de plantjes hebben weer alle ruimte. Wat wil een tuin nog meer? ; )

2 opmerkingen:

  1. Ziet er weer goed uit. En die foto van de pad is bijna een zoekplaatje. Wat hebben die beesten een super camouflage zeg!!

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!