vrijdag 16 maart 2012

Dag 69 en 70: We zullen doorgaan...

Gisteren was er niet veel tijd om in de tuin bezig te zijn. Dat had te maken met het feit dat er boodschappen gehaald moesten worden, en 2 keer gekookt en gewassen en....

Dus eerst leek het erop dat het niets ging worden in de tuin... Totdat we 's middags buiten in het zonnetje aan de koffie zaten. En ik me bedacht dat ik de stenen die gisteren bij de vijver vandaan kwamen toch nog wel even op hun plekkie kon leggen.

Achter de douche, op het veldje waar vanaf deze foto:
genomen is, kan je nu al in de volle zon zitten. Als die schijnt tenminste ; ) En daar, in het hoekje, tegen de schutting van de buren aan is een hoekje wat een beetje rommelig was. Vrouwenmantel stond erin, spontaan daar terecht gekomen ( zaait zich nogal makkelijk uit..) en klimop. Dat laatste kon er blijven staan, we leiden het tegen de schutting op.

De vrouwenmantel heeft Jan in een oude weckketel gepoot. Dat had ik ook al eens eerder gedaan, maar dan in een teil. En dat gaat prima, dus..

En de stenen zijn in het hoekje gelegd. Helaas, ik heb er geen foto van, komt nog als er wat plantjes tussen gepoot zijn.

Verder had ik nog een teil met aardbeien op het dakterras staan. Ik meende dat dat spul compleet overleden was, maar niets was minder waar! Verdroogde oude rommel eraf geplukt, de grond, die nog vochtig was weer los gehaald en ik denk dat we over een poosje weer aardbeien kunnen plukken..

En vandaag.. vandaag was ik bij Fleur. (Vandaar de extra drukte gisteren..). Bij het studentenhuis waar ze woont is een tuin. Maar daar lag vuilnis en stond vooral onkruid. Het tuinstel, als je daar op ging zitten had je een groene k... , dus..

We zijn vandaag zo´n anderhalf uur bezig geweest deze ongemakken ongedaan te maken. Nee, weer geen foto, het was nog niet zodanig dat het een plaatje waard was. Maar de aftrap is gemaakt en de dames kunnen in ieder geval weer buiten zitten. Zonder onkruid om hen heen en zonder gevaar voor groene vlekken!!

3 opmerkingen:

 1. je bent heen hele grote inspiratie voor mij met je energie, en je gaat maar door, ik volg je voorbeeld en ben zelf ook lekker bezig, heb de bladeren bijna weg uit de tuin en de picnickbank al bijna schoon geschrobt met groene zeep, dit gaat prima, fijn weekend, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooh wat heerlijk he. Wel erg leuk we krijgen elke keer een stukje van jouw tuin te zien. Goed werk hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Trudy,
  Op de een of andere manier was dit blog van jou uit mijn lijstje verdwenen en had ik helemaal niet door dat je alweer verder was gegaan met je opruimblog... Maar nu ben ik er weer.
  Wat heerlijk voor de meiden dat jullie het tuintje hebben opgeknapt, met name de tuinmeubeltjes dan... Wat zullen ze genieten nu...
  Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!