dinsdag 6 december 2011

Dag 14: Het rieten kastje van onder het afdak vandaan...

Wat een titel he? Ik ben bang dat het blogje net zo ingewikkeld gaat worden... Oké, daar gaat ie dan....

Dit voorjaar maakte Jan een afdak buiten. Ideaal! Vooral in het voor-en najaar hebben we daar veel onder gezeten. Lekker een beetje bloggen (ja, zelfs elektriciteit legde ie er aan..) en op z'n tijd een tijdschriftje lezen.. Alleen leek het me handig om voor die tijdschriften daar een opbergplekje te hebben.

Bij de kringloop kochten we dit kastje:


Zoals je ziet, de tijdschriften liggen er nog in, terwijl ik 'm net naar binnen haalde. Snel in de papiercontainer gegooid.. Jan moest er zelfs in gaan staan, zoveel papierwerk kwam daar in de afgelopen 2 weken! Ik dwaal weer eens af..

Ik had er zo een winterbestemming voor, voor dit kastje. Moest even plaats voor worden gemaakt in de gang dat wel, maar dat lukte gelukkig. Het werd een handschoenenkastje!

Tot voor kort gebruikten we daar de kolenkit voor:


Met paraplu's en tennisballen voor Tukker en... Je snapt 'm al niet erg handig. Als er 's ochtends op het laatste moment door 1 van de kinderen snel handschoenen gepakt moesten worden, kwam er van alles uit de kit zetten, behalve 2 dezelfde handschoenen. En dan ook nog de goeie.....

Neee, hoe anders is het nu... een kolenkit voor de plu's (en tennisballen) en een kastje voor de handschoenen. Het bovenste laatje voor de dames en de middelste voor de heren:


Hoe gestructureerd wil je het hebben?!?Enneh oh ja, dit kon weg vandaag:
6 opmerkingen:

 1. Hoi Trudy,
  Daar heb je dan heel goed aan gedaan, een kastje dat je de komende tijd toch niet gaat gebruiken op de plek waar het stond komt nu voor het komende seizoen heel goed van pas. En als het straks weer lente wordt, zijn de handschoenen niet meer nodig en kan het kastje weer naar buiten voor de tijdschriften... Op deze manier moet ook tenminste twee keer per jaar de inhoud worden nagekeken... Toch?
  Goeie actie dus weer Trudy,
  Ik wens jullie een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Enne, het afdak is super hoor, ik wilde dat ik de ruimte ervoor had, maar onze hele tuin past onder jouw afdak... haha...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een handig kastje! Makkelijk voor binnen en buiten.
  En wat een mooi afdak!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. weer een puik opruimwerkje opgeknapt! en weg met die kapotte paraplu... haha ;O)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk, zo lekker gestructureerd!
  Zo kun je makkelijk bij je handschoenen (iets wat deze winter vast van pas gaat komen).

  Groetjes, Nelleke (kastje-per-dag)

  ps. Dank voor je enthousiaste reacties van de afgelopen dagen. Gaaf dat iets wat me zelf zo helpt, ook weer anderen helpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, de kolenkit, ja dat is graven geblazen in de de haast voor een zelfde stelletje. Ideaal zo'n overkapping om te zitten en ideaal dat het kastje nu voor de handschoenen is, ook makkelijk dat dames en heren gescheiden zijn, hier willen de zwarte handschoenen van de dames en heren wel eens in de soep geraken. Maar er is maar één la, dus die la is de enige la in al die jaren die één keer in de week weer opnieuw ingericht wordt.

  Gelukkig zitten er alleen winteraccessoires in en heb ik vanaf april tot september vrij...

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!