maandag 12 december 2011

Dag 20: Mand met "dierenspulletjes".

Vanochtend zat ik me te bedenken welke kast er vandaag eens aan de beurt zou zijn... "Wat stoort me het meest in huis momenteel?" vroeg ik me af. En al snel kwam ik erop. De bureau's van de meisjes. Deze foto's maken denk ik wel duidelijk waarom:Er is een verklaring voor deze wanorde hoor... tijdgebrek. School, werk en natuurlijk het nodige huiswerk maakt dat ze prioriteiten moeten stellen. Maar of het nu zo handig is deze troep... nee. Wil je net dat ene T-shirt, of dat blaadje met aantekeningen, waar was dat ook weer? Daar kan best een hoop tijd in gaan zitten, en daar ontbreekt het ze nu net aan.

Dus... mamma strijkt maar weer eens een hand over haar hart en op naar boven. En na een uurtje zagen de bureau's er zo uit:Dat stapeltje? Moet ze zelf nog even sorteren....
Er kan zelfs aan gewerkt worden! Top toch! Maar.....

Toch zag ik het niet als een kastje per dag. Want bij die projecten gooi ik veel dingen weg, en nu ging er nauwelijks iets de prullebak in. Hoogstens het een en ander in de was ; )

Dus toch maar nog even verder gekeken. En op de overloop stond deze mand:


Leeggepakt en gesorteerd. Boeken? 1 terug in de kast en die met die paarden is al jaren geleden geleend. Bloos.... dus die moet terug. Verder zaten er nog vetbollen in voor de vogels, die hang ik buiten. Ook weer opgelosd. Er kwam dit uit wat weg kon:


En zo was het resultaat:
Wat restte? Een heel erg voldaan gevoel. En toch de hoop dat de meisjes er blij mee zijn!

9 opmerkingen:

 1. Hoi Trudy,
  Ik vind het zo knap van je, al bijna 3 volle weken bezig. Of begint het ondertussen een verslaving te worden...?
  Ben je niet bang dat je meiden nu zullen zeggen; waar is dit en waar is dat? Ik weet niet of ik het zou durven hoor, maar het is in ieder geval weer helemaal opgeruimd. Ziet er veel beter uit zo, hopelijk geeft het de meiden ook een opgeruimd idee... Anders stort je alles toch gewoon weer terug, je hebt de foto's nog als voorbeeld, haha...
  En lekker ook de mand met boeken, en zaadbollen... Heerlijk weer.
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De dames zullen er zeker héél erg blij mee zijn. Ik kan me voorstellen dat jij niet het gevoel hebt dat er "geleegd" is... want als er weer zak vol troepies naar de kliko gaat is dat natuurlijk veel fijner...

  Je mandje ziet er lekker leeg uit... op naar het volgende "kastje" dat je stoort! Je gaat lekker zo hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Mirjam... nee ik ben er niet zo bang voor. Alles waarvan ik niet zeker wist wat ik ermee moest ligt gewoon nog op het bureau, alleen nu geordend. En anders kunnen ze het altijd nog vragen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een overvol bureau herken ik ;) Dochterlief heeft er ook een handje van om alles maar op te stapelen...

  Fijne avond. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je weer heerlijk opgeruimd, daar waren je dochters vast heel blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geluk voor die meiden! Laat ik maar niet aan mijn dochter zien, ik waag me voorlopig niet op haar kamer, eerst mijn eigen troep..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een vruchtbare dag! Dan heb je je kop koffie dik verdiend.
  Die mand is weer zo'n voorbeeld van even wat aandacht met groot resultaat. Bijzonder weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh prachtig die meidenkamers! Ik kan me nog goed herinneren dat mijn kamer altijd een zooitje was en dat mijn moeder daar op mopperde. Ik snapte er niets van dat als ze thuiskwam uit haar werk problemen had met jassen op de bank, overal schoenen, lege chipszakken etc. "Wacht maar..."riep ze dan. Nu ben ik een opruimfreak!
  Ga zo door!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb je idee een klein beetje gepikt. Het gaat bij mij trouwens meer om het opruimen dan om het weggooien. Vandaag ben ik er maar eens mee aan de slag gegaan en ik hoop dat het bij mij net zo goed als bij jouw blijft gaan... Want petje af hoor, zoals jij bezig bent!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Vertel!!